SAM 3913      SAM 3917

SAM 3918

Verkeersles over de dode hoek. Wat een bof dat de zon zich ook nog liet zien.

SAM 3930

Vorige week is er tijdens de schrijfles behandeld hoe je een recept schrijven moet. Het doel van de les was het schrijven van een recept voor appelflappen dat een ander goed begrijpen kan. Onderstaand recept is geschreven door Tessa en Celeste. Op donderdag hadden ze appelflappen mee naar school genomen, die ze helemaal volgens recept zelf gemaakt hadden. Ze waren heerlijk.

SAM 3877

Appelflappen bakken

Goed voor 10 appelflappen

Ingredi├źnten:

* 10 plakjes bladerdeeg

* Twee friszure appels [bijv. goudreinet]

* 100 gram rozijnen of krenten

* 1 theelepel gemalen kaneel

* 6 eetlepels fijne kristalsuiker

* [ 150 gram amandelspijs ]

* 1 ei

Bereidingswijze

* Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking & laat ontdooien.

* Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ┬║C.

* Schil de appels en snij ze in partjes.

* Meng dan de appelpartjes met de rozijnen, de kaneel, [de amandelspijs], en de helft van de suiker.

* Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

* Verdeel de vulling over de helft van de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.

* Klop het ei los.

* Bestrijk de randen met de helft van het ei.

* Vouw het bladerdeeg als een driehoek over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.

* Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker.

* Bak de appelflappen in het midden van de oven goudbruin en gaar binnen ongeveer 25 minuten.

* Even aflaten koelen, en smullen maar!

Boekbespreking

31 ma

Dirk

Celeste

Elke vrijdag zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 druk bezig met de muzieklessen van de Blazersbende. Nu de eerste theorielessen zijn geweest, was het vandaag eindelijk zover. Door de hele school klonk een vrolijk geblaas en getrommel. Vandaag maken de kinderen kennis met de verschillende instrumenten en dan maken ze hun keuze: welk instrument wil ik de komdende tijd bespelen. Heel spannend allemaal.

-                                                                                                                                                            ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vanmiddag zijn groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum in Amsterdam geweest. We hebben heel veel moois gezien. Hieronder een aantal foto's om een indruk te geven van onze dag: